Jeroen Busscher
Keuzesessie

Starten met HR Analytics? Maak je op voor een stevig debat!

Net als iedere transformatie, wordt ook HR Analytics door de één met open armen verwelkomd, en door de ánder met argwaan bekeken. Zo zijn veel HR professionals (of misschien de meesten?) niet in HR gaan werken om op dagelijkse basis met cijfertjes, statistische analyses of informatiesystemen bezig te zijn. Daarnaast wordt HR Analytics negen van de tien keer geïnitieerd binnen de HR functie, waarna het lobbyen bij de business moet starten om potentiele analytics vraagstukken aangereikt te krijgen, om business data te ontvangen, of om de business managers zelf geënthousiasmeerd te krijgen. Het blijkt echter nog niet zo eenvoudig te zijn om HR professionals en business managers aangehaakt te krijgen voor HR Analytics. Overtuigingskracht en ijzersterke argumenten lijken onontbeerlijk. In deze workshop gaan we daarom op basis van prikkelende stellingen debatteren. Om alvast in de stemming te komen: “met behulp van geautomatiseerde HR Analytics, hebben we straks geen managers meer nodig, want computers kunnen dan de beslissingen nemen… en zelfs betere!”.

Sjoerd van den Heuvel

Sjoerd van den Heuvel is Universitair Docent HRM aan de Universiteit Twente. Zijn onderzoek is gericht op de ontwikkeling, implementatie en acceptatie van HR Analytics. Sjoerd doceert HR Analytics binnen de masters Business Administration en Public Management, evenals aan het FHR instituut in Suriname. Voor zijn stap naar de academische wereld, werkte Sjoerd 6 jaar als HR consultant. Vanuit deze achtergrond, begeeft hij zich zowel in zijn onderwijs als onderwijs continu op het grensvlak van wetenschap en de praktijk. Because that’s where the HR Analytics magic happens! Sjoerd leidt deze workshop samen met Luc Dorenbosch.

Keuzesessie

Hoe krijg ik de boardroom mee? Over invloed en politieke intelligentie

De wijze waarop HR Analytics geïmplementeerd wordt in organisaties verschilt. Soms zeer succesvol, soms minder succesvol. En soms stranden ideeën ten aanzien van duurzame inzetbaarheid in de boardroom. HR krijgt de directie of de lijn niet mee krijgt in haar ideeën.

Hoe pitch je HR Analytics nu succesvol bij de board van uw organisatie? Samen met schrijver en organisatieconsultant Jeroen Busscher gaan workshopdeelnemers aan de slag hoe dit succesvol kan worden gedaan.

Jeroen Busscher

Jeroen Busscher

Jeroen Busscher geldt als een van de meest inspirerende en vernieuwende managementdenkers van dit moment. Hij is veelgevraagd spreker en dagvoorzitter en staat bekend om zijn prikkelende, persoonlijke stijl. Hij ontwerpt strategieën voor organisaties om de organisatiecultuur en bijbehorend leiderschap te ontwikkelen. Hij maakt columns, doceert en schreef diverse boeken waaronder Pimp je afdeling, Turbomanagement en de HR bestseller: Onbeperkt Houdbaar.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.